Ontpopt Jouw Eigen Wijsheid

‘Druk, druk, druk’

is in de 21ste eeuw het enige juiste antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het?’.” schrijft Maud Beucker Andreae in haar artikel over de keerzijde van altijd instemmen en enthousiast meedoen. Ga zelf maar eens na hoe vaak je dit als antwoord terug krijgt of zelf geeft.

Als je dit antwoord regelmatig geeft, is het goed om eens stil te staan wat voor gevoel daaronder ligt. Geef je dit antwoord ontspannen, met plezier, bruisend van energie? Of voel je druk, ongedurigheid, spanning en ebt het beetje energie dat je had erbij weg?

De keerzijde van altijd maar instemmen

Te weinig nee (durven) zeggen staat aan de wortels van overmatige stress en burn-out volgens de Deense hoogleraar psychologie Svend Brinkmann. Er is zelfs een naam voor de angst die ervoor zorgt dat je altijd instemt: FOMO, Fear Of Missing Out. De angst om iets te missen….

Tijd dus om voor jezelf stil te staan bij het evenwicht tussen jouw “ja’s”  en “nee’s” en te kijken of je op de juiste momenten ja of nee zegt. Lees het hele artikel, waarin ook diverse tips over hoe je nee zegt,  op de site van het Fd.