Ontpopt Jouw Eigen Wijsheid

Lui, egocentrisch, onzeker….

Het zal maar gezegd worden over de generatie waar jij onderdeel van uitmaakt. En het wordt gezegd over Millenials. Dat ze lui zijn, dat ze egocentrisch zijn en dat ze onzeker zijn.

Ik snap waar het vandaan komt, maar om nou een hele generatie over deze kam te scheren gaat me echt te ver. Heel veel kenmerken die ik veel meer herken van Millenials kwam ik tegen in dit artikel op MT.nl

Gelijkwaardig

Een van de kenmerken die ik herken in mijn praktijk gaat over hiërarchie of eigenlijk juist niet over hiërarchie. Millenials werken vanuit gelijkwaardigheid. Iemand is niet “hun baas” omdat diegene al veel langer bij het bedrijf werkt of omdat de functie van diegene in het organogram boven die van hen staat. Iemand is een “baas” omdat diegene zijn kwaliteiten bewust inzet, om feedback vraagt en zelf feedback geeft en verantwoordelijkheid neemt.

Onbevangen

“Het beste uit jezelf halen” is ook zo’n kenmerk. En wat denk je van “fouten maken om ervan te leren”. Millenials kiezen voor het nieuwe pad, hun eigen pad, niet bang voor de obstakels die ze daarop tegenkomen. “Het kan wel!” en “Zullen we het eens anders doen dan gisteren.”

Meer over Millenials?

Tegen het jaar 2025 zal 75% van de beroepsbevolking bestaan uit deze generatie. De komende jaren bieden volop kansen om de kenmerkende toegevoegde waarde van deze generatie ten opzichte van generatie X en de Baby Boomers te ontwikkelen.

Wil je meer lezen over Millenials? Dit boek geeft je goed inzicht: Misunderstood Millenial Talent