Ontpopt Jouw Eigen Wijsheid

Eet de kikker voor het ontbijt…

We kennen het allemaal. De klussen die je elke keer weer wilt oppakken. En elke keer weer voor je uitschuift. De wifi valt uit, je hebt de juiste pen niet bij je, je hebt koffie nodig, het zal te vroeg zijn om te bellen, je gaat eerst met een andere taak beginnen… Allemaal smoesjes die je ervan weerhouden om aan de slag te gaan met die kikker en ‘m lekker vooruitschuiven.

Vooruitschuiven…

Hoe kom je ervan af? In een blog op happify.com vertelt Homaira Kabir over haar eigen ervaring met vooruitschuiven. Ze omschrijft heel beeldend dat wanneer zij vooruitschuift eigenlijk haar 8-jarige zelf aan het roer zit. Die 8-jarige Homaira kijkt met hele andere ogen naar de wereld en ook naar het leveren van prestaties.

En daar voegt ze drie vragen aan toe die helpen om te ontdekken waarom jij vooruitschuift:

  • Waar ben ik bang voor?
  • Wat is er nu anders?
  • Wat zal ik doen?

De moeite van het lezen waard!